diumenge, 29 de juny del 2008

Una pinzellada sobre Costa Rica

Costa Rica és una república de l'Amèrica Central, que limita al
nord amb Nicaragua, a l'est amb el mar Carib, al sud-est amb
Panamà i al sud i a l'oest amb l'oceà Pacífic. La capital és San José, amb poc més de 300.000 habitants. La població de Costa Rica (2004) era de 3.956.507 habitants.





El nom pel que es coneixen els costariquenys/es és tico/a. Una de les colònies més nombroses a Costa Rica és la catalana.

La major part de Costa Rica està formada per elevacions escarpades entre els 915 i els 1.830 m d'altitud. Al llarg de gairebé tot el litoral del Carib s'estenen àmplies planures costaneres; les del Pacífic són més estretes i presenten bastants entrants marins. El territori de Costa Rica està protegit per un dels programes de conservació més ambiciosos de Centreamèrica: el 14,2% (2000) de la superfície total del país està protegida com parcs i altres reserves naturals.

Costa Rica presenta un clima variat segons l'altitud de les terres: càlid i humit en les planures costaneres fins als 1.000 m i a l'interior de l'altiplà Central el clima es torna més agradable. L' estació de pluges s'estén des de maig fins a novembre i són molt abundants a la costa del Carib. La mitjana de precipitacions anuals és superior als 2.500 mil·límetres.

L'economia de Costa Rica és bastant estable i depèn essencialment del turisme i de l'exportació de productes agrícoles. La unitat monetària és el colón.

¡Pura vida!

Pura Vida s'utilitza per a expressar acord, alegria o agraiment. Simbolitza la pau que es viu al país.

(info extreta de Viquipèdia)